vanSteen architect
projecten
bureau
contact
Boswoning Buitenplaats Haagwijk Voorschoten.

De 2 kavels voor boswoningen liggen diep in het bosperceel van buitenplaats Haagwijk, hierdoor is het wonen in het bos goed voelbaar op deze plek. Vanaf de oprijlaan is het huis enigszins zichtbaar en is hier gekozen voor een duidelijk herkenbare dakvorm, die gesloten is maar wel licht doorlaat door het open lattenwerk.

Het huis opent zich met een dakoverstek met veranda en entree aan de zijde van het toegangspad. Dit pad ontsluit beide boskavels en hiermee gaat deze zijde van het huis ook een relatie aan met het buurhuis op de aangrenzende kavel.
Aan de boskant is het huis geheel transparant, de structuur van de boomstammen zet zich voort in de houten gevelkolommen van het huis en vormt de grens tussen het bos en de woonkamer, hier is het letterlijk wonen tussen de bomen.

De privefuncties (slaapkamers, badkamer e.d.) zijn gesitueerd in de noord-oosthoek van het huis (over twee lagen) en verdeeld de woonkamer in twee delen, een hoog woondeel aan de boszijde en een lager deel (eten en koken) aan de open weide en veranda. Het dak wordt doorsneden met een dakterras, deze geeft een wat meer beschutte buitenruimte.

Het gehele huis is gematerialiseerd in hout, stoere zware balken in combinatie met een open lattenwerk wat goed ventilerend is aangebracht en daardoor onbehandeld kan blijven en mooi vergrijst in de toekomst.
           

           
volgende project >